Kısa Sınav ve Ara Sınav Uygulamaları Hakkında Bilgilendirme
Değerli Öğrencilerimiz,
Sizlerden alınan geri bildirimler sonrasında kısa sınavlar (quiz) ve ara sınavlar (vize) hakkında açıklama yapılması ihtiyacı hissedilmiştir.
Detaylı Bilgi İçin Tıklayınız.
“Eğiticilerin Eğitimi Modül II Toplantısı” Hakkında (02.10.2020)
Süleyman Demirel Üniversitesi akademisyenlerin uzaktan öğretim yeterliliklerini iyileştirmesi, kendi içeriklerini kolaylıkla gerçekleştirebilmelerinin desteklenmesi, uygun öğretim tasarımı yapabilmesi ve öğretim etkinliklerini yürütebilmesi amacıyla “Eğitici Gelişimi Programı” düzenleniyor.
Sürekli meslek gelişimi kapsamında düzenlenen program, Microsoft Teams aracılığı ile gerçekleştirilecek. 22 Eylül – 2 Ekim 2020 tarihleri arasındaki “Eğiticilerin Eğitimi Modül II Toplantısı” gruplar halinde yapılacak.
Detaylı Bilgi İçin Tıklayınız.
Covid-19 Salgını Nedeniyle Tek Ders Sınavı Üç Derse Yükseltildi (22.05.2020)


2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Hakkında (08.05.2020)
Pandemi Dönemi Zorunlu Stajlar Hakkında (05.05.2020)
İçinden geçmekte olduğumuz pandemi döneminde Mühendislik Fakültesi öğrencilerinin zorunlu stajları linkte verilen belgeler dikkate alınarak yapılabilecek. Fakültedeki bölümler kendi web sayfalarında pandemi dönemi staj kılavuzlarını yayınlayacaklardır.
Detaylar İçin Tıklayınız.
Sınav Dokümanları İle İlgili Önemli Bilgilendirme
2020-2021 Güz Ve Bahar Yarıyılı Ön Lisans Ve Lisans Ders Yükleri Hakkında (27.04.2020)
Üniversitemiz Ön Lisans ve Lisans Yönetmeliğine göre genel not ortalaması 1,80’in altında olan öğrencilerin ders yükleri bilindiği üzere 30 AKTS dir. Ancak Covid-2019 küresel salgınının 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı eğitimi başladıktan sonra ortaya çıkması, Üniversitemizde ders ekle-sil işlemlerinin sona ermiş olması sebebiyle öğrencilerimizin mağdur olmamaları adına sadece 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Güz ve Bahar Yarıyıllarına mahsus olmak üzere genel not ortalaması 1,80’in altında olan öğrencilerin ders yüklerinin 50 AKTS’ye yükseltilmesi Üniversitemiz Senatosunca uygun görülmüştür.
Ön Koşullu Dersler Hakkında (27.04.2020)
Covid-2019 küresel salgınının 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı eğitimi başladıktan sonra ortaya çıkması, Üniversitemizde ders ekle-sil işlemlerinin sona ermiş olması sebebiyle öğrencilerimizin mağdur olmamaları adına 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Güz ve Bahar Yarıyıllarında (sadece belirtilen eğitim-öğretim yılı için) ön koşul uygulanan müfredatlarda, öğrencileri ön koşul şartını sağlayamadıklarından dolayı alamadıkları ön koşullu dersleri alabilmeleri Üniversitemiz Senatosunca uygun görülmüştür.
Sınav Takip Modülü Bilgilendirmesi (20.04.2020)
Değerli Öğrencilerimiz;
Süleyman Demirel Üniversitesi ödev, çevrimdışı klasik sınav ve çevrimdışı test sınavı öğrenci işlemleri yardım kılavuzu yayımlandı.
Kılavuza ulaşmak için tıklayınız
Derslere Resmi Tatil Nedeniyle Ara Verilmesi ile İlgili Duyuru(20.04.2020)
Kıymetli Öğrencilerimiz,
23 Nisan, 1 Mayıs, 19 Mayıs, 25 Mayıs ve 26 Mayıs 2020 tarihlerinin resmi tatil olması sebebiyle bu günlerde ders yapılmayacaktır.
2019-2020 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI (PANDEMİ DÖNEMİ) ÇEVRİMİÇİ TEST SINAV UYGULAMASI (18.04.2020)
Sevgili Öğrencilerimiz,
Sizlere önceden duyurulduğu üzere 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı Pandemi Döneminde sınavlar (arasınav (vize)-final-bütünleme) DÖRT türlü olabilecektir:
- Ödev
- Çevrimdışı Klasik
- Çevrimdışı Test
- Çevrimiçi Test.
Şu anda okumakta olduğunuz bilgi notu siz öğrencilerimiz için Çevrimiçi Test sınavları hakkında ön bilgilendirmeye yöneliktir. TÜM DERSLERİNİZ İÇİN HANGİ SINAV TÜRÜ İLE ARASINAV (VİZE)-FİNAL-BÜTÜNLEME SINAVLARINDA DEĞERLENDİRMEYE TABİİ OLDUĞUNUZ 20 NİSAN 2020 tarihinden itibaren OBS sayfanızdan görebileceksiniz. Ayrıca, sınav ile ilgili dokümanlara ise belirlenen sınav başlama tarihlerinde erişebileceksiniz.
Çevrimiçi Test sınavının ana hatları şu şekildedir:
- Eğer bir dersin sınavı Çevrimiçi-Test olarak belirlenmiş ise; öğrencilerimiz istedikleri zaman bu dersin sınavını ilgili sınav döneminde Akademik Takvimde verilmiş olan süreler içinde tamamlayabileceklerdir.
- Örneğin Arasınav döneminde bir X dersinin sınavı Çevrimiçi-Test olarak belirlenmiş olsun. Akademik Takvimde, Arasınav dönemi 4-22 Mayıs olarak belirlendiğinden, X dersinin sınav süresi 4-22 Mayıs tarihleri arasında olacaktır. Yani bu tarihler arasında öğrencimiz X dersinin sınavını ne zaman başlatacağını kendi belirleyecektir. İster gece ister gündüz kendisinin belirlediği anda sınavı başlatabilecektir. Burada en önemli nokta yukarıda belirtilen sınav tarihleri arasında sınavın başlatılması zorunluluğudur.
- Çevrimiçi-Test sınavını cevaplarken; internet bağlantısından ve/veya yaşanabilecek başkaca problemler durumunda sistem, bağlantının kesildiği ana kadar olan süreyi ve cevaplandırdığınız (sizin kaydederek ilerlediğiniz) soruları kaydetmiş olacaktır. Sınavı tamamlayabilmeniz için sisteme tekrar giriş yaptığınızda, sınava kaldığınız sorudan ve kalan sınav süresinden devam edeceksiniz. Bu durum, sınav kalan süresi tamamlana kadar devam edebilir.
- Sınav için ayrılan sürenin tamamlanması ve/veya öğrencinin cevaplarını tamamlayarak “Sınavı Bitir” butonunu kullanması ile sınavı sonlanmış olacaktır. Sınavı Bitir butonunu tıklamayı lütfen unutmayın.
Bu durumu bir örnekle açıklamaya çalışalım:
Örneğin; Arasınav döneminde Çevrimiçi-Test sınavı olan bir öğrencimiz için aşağıdaki senaryoyu ele alalım: Sınav süresi 45 dk ve test soru sayısı 25 olan Çevrimiçi-Test sınavını öğrencinin, Arasınav dönemi olarak belirlenen 4-22 Mayıs 2020 tarihleri arasında kendisinin uygun gördüğü bir sürede başlatması mümkündür. Öğrencinin, sınavını 11 Mayıs 2020 Saat 12:00’de başlattığını varsayalım. Öğrenci saat 12:25’te 16. sorusunu cevaplamaya çalışırken bir bağlantı / elektrik kesintisi vb. sorun nedeniyle sınavını tamamlayamamış olsun. Öğrenci yine bu sınava kendisi açısından daha uygun olan bir tarih olan 18 Mayıs 2020 Pazartesi günü Saat 12:00’de tekrar sınava devam etmeye karar vermiş olsun. Bu durumda, 18 Mayıs 2020 Pazartesi günü Saat 20:00’de öğrenci OBS sisteminde tekrar sınava girdiğinde 16. Sorudan devam etmek üzere kalan 10 sorusu için toplam 20 dk’lık (11 Mayıs 2020’de ilk sınav hakkında öğrenci sınavın 25 dk’sını kullanmıştı) bir süreye sahip olarak sınavına devam edecektir. Tüm sorularını tamamlayan ve cevaplarından emin olan öğrenci, Saat: 20:10’da (sınav bitimine 10 dk kala) “Sınavı Bitir” butonunu kullanarak sınavını tamamlamış olacaktır.
OBS’de çevrimiçi testin hangi aşamalarla olacağına dair görseller içeren bir bilgilendirmeyi yakında sizlerle paylaşacağız.
Sağlıkla EVDE kalın.
2020-2021 Bahar Yarıyılı Önlisans ve Lisans Ders Yükleri Hakkında(15.04.2020)
Üniversitemiz Önlisans ve Lisans Yönetmeliğine göre Genel Not Ortalaması 1,80’in altında olan öğrencilerin ders yükleri bilindiği üzere 30 AKTS’dir. Ancak Covid-2019 küresel salgınının 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı eğitimi başladıktan sonra ortaya çıkması, Üniversitemizde ders ekle-sil işlemlerinin sona ermiş olması sebebiyle öğrencilerimizin mağdur olmamaları adına sadece 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılına mahsus olmak üzere genel Not Ortalaması 1,80’in altında olan öğrencilerin ders yüklerinin 50 AKTS’ye yükseltilmesi Üniversitemiz Senatosunca uygun görülmüştür.
Uzaktan Öğretim Sürecinde Yaşanan Bağlantı Yavaşlıkları Hakkında (10.04.2020)
Sevgili öğrencilerimiz;
Üniversitemizde 6 Nisan 2020 tarihinden bu yana devam eden uzaktan öğretim sisteminde zaman zaman yaşanan bağlantı yavaşlıkları aşağıdaki nedenlerden kaynaklanmaktadır.
1.Sorunun kaynağı bazen evinizde kullanmış olduğunuz internet bağlantısı olabilmektedir. Tüm ülke genelinde öğrencilerin uzaktan eğitim alması sebebi ile yoğun bir şekilde internet kullanımı olduğunu ve bundan dolayı genel bir yavaşlık olabileceğini unutmayınız. Bu nedenle evinizdeki internet bağlantınız ile ilgili olarak derse katılım sağladığınız sırada diğer kullanıcıların internet erişimini lütfen mümkün olduğunca kısıtlayınız.
2.Bulut tabanlı uzaktan eğitim sunucuları yurt dışından hizmet vermektedir. Bu nedenle bazen yurt dışı kaynaklı olarak ülkemizin yurt dışı internet çıkışlarında gün içerisinde yavaşlıklar meydana gelebilmektedir. Halen kullandığımız Adobe Connect global bir bulut yönetim sistemine sahiptir ve Ülkemizin ve tüm Avrupa ülkelerinin dahil olduğu İngiltere’deki veri merkezinden hizmet vermektedir. Bu hizmet kapsamında kullanıcı sayısının oldukça fazla olmasından dolayı zaman zaman sistemsel yavaşlamalar meydana gelebilmektedir.
3.Bağlantı performansını artırmak ve programın tüm özelliklerini kullanabilmek için Adobe Connect uygulamasını hem bilgisayarınıza hem de mobil cihazınıza lütfen yükleyiniz. Yine de sorun yaşadığınızda kayıtlı dersleri daha sonra tekrar izleme imkanına sahip olduğunuzu unutmayınız.
4.Yavaşlama sorununun kaynağı bazen evinizde kullanmış olduğunuz internet bağlantısı olabilmektedir. İnternet indirme hızınızın en az 3 Mbps hızında olması sağlıklı bağlantı için gereklidir. İnternet hızınızı https://hiztesti.turktelekom.com.tr/ veya https://www.speedtest.net adreslerinden kontrol edebilirsiniz.
5.Öğretim elemanları için yükleme (upload) hızı daha önemlidir ve en az 1,5-2 Mbps aralığında bir hızda olmalıdır.
6.Öğrenciler için indirme (download) hızı en az 3 Mbps hızında olmalıdır. Belirtilen değerlerin altında internet hızınız var ise bağlantı problemleri yaşayabilirsiniz.
7.İnternete Wi-fi ile bağlanıyorsanız modeme uzaklığınız ve/veya modemle aranızda bulunan duvarlar da internet hızınızı olumsuz etkileyecektir. Kablolu bağlantı daha stabil hizmet almanızı sağlayacaktır.
8.Öğrencilerimizin ve öğretim elemanlarımızın özellikle 08:45-09:00, 13:15-13:30 ve 16:45-17:00 arası Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS)’ne erişimlerinde daha fazla yoğunluk görülmektedir. Bu gibi durumlarda acele edilmemesi önemlidir ve ilgili derslere başlamak için 10-15 dk’lık gecikmelerin olması uygun görülmektedir. Bu noktada; örneğin 3 ders saati olan bir dersin başlama bitiş saatleri arasında (ilgili dersten sonra başlayacak dersi geciktirmeyecek şekilde) canlı ders kaydının yapılabilmesi yeterlidir. Burada, 1 ders saati için en az 20 dk’lık bir oturum yapılmasının gerektiği bilinmektedir.
9.Öğrencilerimizin ve Öğretim Elemanlarımızın ilgili canlı derslerine ait oturumları sonlandıktan sonra, gerek Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) gerekse “Adobe Connect” sistemini terk etmeleri, sisteme girmek isteyen kullanıcılar ve sistemde devam eden oturumlar için kolaylık sağlayacaktır.
10.Canlı ders kayıtları ilgili dersin oturumu kaydedilip kapatıldıktan sonra “Adobe Connect” sisteminde işlenerek izlenebilir hale en az 1 saat sonra gelmektedir. Bu kayıtları asenkron izleme işlemlerinin, özellikle hafta içi akşamları saat 20:00 den sonra ve/veya mümkünse haftasonunda yapılması, haftalık ders programında devam eden süreçlerdeki kullanım erişimini kolaylaştıracaktır. Bu durum son derece önemlidir.
11.Lisansüstü derslerin uzaktan öğretim yoluyla gerçekleştirilmesinde, hafta boyunca devam eden OBS ve Adobe Connect sistemine gelen yükün azaltılması için, kurumsal anlaşmamız olan Microsoft Office 365 lisansı kapsamında yer alan Microsoft Teams yazılımının kullanımı öncelikli önerilmektedir. İlgili sistemi gerek öğretim üyelerimiz gerekse lisansüstü öğrencilerimiz üniversite e-postaları ile aktif olarak kullanabilme imkanına sahiptirler. Detaylı bilgi için https://bidb.sdu.edu.tr/tr/haber/office-365-hizmeti-29368h.html sayfamızı lütfen ziyaret ediniz.
Öğretmen Yetiştiren Fakültelerin Son Sınıfında Okuyan ve Pedagojik Formasyon Eğitimi Alan Öğrencilerin Dikkatine (07.04.2020)
Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmen yetiştiren fakültelerin son sınıfında okuyan ya da pedagojik formasyon eğitimi alan öğrencilerin mağduriyetini gidermek amacıyla uygulama derslerinin “ders, ödev ve dosya hazırlığı” ile telafi edilebileceği kararı alındı.
Karar kapsamında;
* Öğretmen adaylarının yaklaşık 5-6 hafta arasında Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda uygulama çalışmalarına katıldıkları düşünülerek uygulamalarla ilgili bu süre yeterli olarak kabul edilebilecek.
* 2019-2020 Eğitim ve Öğretim Yılı Bahar Dönemi ile sınırlı olmak kaydıyla öğretmenlik uygulama dosyası ders, ödev vb. etkinlikler ile tamamlanabilecek.
* Dönemlik değerlendirme sonuçları ise bu hususlar göz önünde bulundurularak MEBBİS’e girilecek.
Adobe Connect Bağlantı Sorunları İle İlgili Bilgilendirme(06.04.2020)
Değerli Öğrencilerimiz,
06.04.2020 tarihi itibariyle uzaktan öğretim derslerine başlamış bulunuyoruz. Zaman zaman üniversitemizden kaynaklı olmayan bağlantı sorunları yaşıyoruz. Dersleri canlı seyredememeniz halinde ders bitiminden bir saat sonra kayıtlanan dersi izleyebilirsiniz. Ayrıca Adobe Connect programının masaüstü ya da mobil uygulamasını yüklemeniz halinde hem bağlantı performansınız artar, hem de uygulamadaki tüm özellikleri kullanabilirsiniz. Anlayışınız için teşekkürler.
Süleyman Demirel Üniversitesi Rektörlüğü
Koronavirüs Sebebiyle Kayıt Dondurma İşlemleri (04.04.2020)
Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) 31.03.2020 tarihli toplantısında aldığı yeni karar doğrultusunda; Covid-19 nedeniyle önlisans, lisans ve lisansüstü düzeyde öğrenim gören öğrencilerin talep etmeleri halinde 2019- 2020 Akademik Yılı Bahar Döneminde kayıtlarını dondurabilmesine imkan sağlandı.
Adobe Connect Uygulaması Hakkında Detaylı Bilgi (02.04.2020)
YÖK’ten Üniversite Öğrencileri İçin Erteleme ve Kayıt Dondurma Hakkı(01.04.2020)
Yükseköğretim Kurulunca (YÖK) alınan yeni karar doğrultusunda; Covid-19 nedeniyle önlisans, lisans ve lisansüstü düzeyde öğrenim gören öğrencilerin talep etmeleri halinde 2019- 2020 Akademik Yılı Bahar Döneminde kayıtlarını dondurabilmesine imkan sağlandı.
Yükseköğretim Kurulu; Covid-19’un bahar dönemi eğitimi başladıktan sonra ortaya çıkması nedeniyle ders ekle-sil işlemlerinin sona ermesi, dönem sırasında bazı öğrencilerin bulundukları yerlerde internet erişimi, bilgisayar temini vb. olanakları sağlamakta zorlanma ihtimali ile uzaktan öğretime devam etme imkanlarının olmadığını göz önünde bulundurarak bazı yeni kararlar aldı.
Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında COVID-19 küresel salgını dolayısıyla alınan kararlar şu şekilde:
1. Yükseköğretim kurumlarında önlisans, lisans ve lisansüstü düzeyde kayıtlı olup öğrenim gören öğrencilerin, kayıtlı oldukları yükseköğretim kurumlarından talep etmeleri halinde 2019-2020 eğitim öğretim yılı bahar döneminde kayıtlarının dondurulmasına ve kayıt dondurulan sürenin azami süreden sayılmayacak.
2. Bununla birlikte lisansüstü eğitimde tez aşamasında olan öğrencilerin;
a) Tezlerinin konu, nitelik ve mahiyetlerinin müsait olması, ayrıca tezlerine uzaktan öğretimle devam etme imkanı bulunması durumunda tez döneminde öğretimlerine devam edebilmeleri ile kayıt dondurma işleminden yararlanıp yararlanamayacağı hususlarında ilgili tez danışmanın görüşü alınması kaydıyla üniversite yönetim kurulunca değerlendirilerek karar verilecek.
b) Bu süreçte tez döneminde olup azami süresi biten öğrenciler için eğitime ara verilen süre kadar ilave süre verilecek.
c) Tez teslim, savunma ve yeterlik sınav tarihlerinin belirlenmesinde küresel salgının etki süreci ve öğrencinin şartlarının dikkate alınmasına, tez savunma ve yeterlik sınavlarının “denetlenebilir ortam ve şartlarda gerçekleştirilmesi ve muhakkak kayıt altına alınması şartıyla” dijital imkanlar ile yapılabileceğine,bununla birlikte bu konuda erteleme ve kayıt dondurma imkanından da yararlanılabilecek.
3. Bu kararlar, 2019-2020 eğitim öğretim yılı Bahar dönemi ile sınırlı olacak.
Kıymetli Öğrencilerimiz; (25.03.2020)
Eğitiminiz ile alakalı endişelerinizi anlıyor ve paylaşıyorum. Ülkemizin içinden geçtiği bu sıkıntılı günlerde sizlerin en kaliteli eğitimi almanız ve aynı zamanda herhangi bir sağlık problemi yaşamamanız için en doğru kararları vermeye çalışıyoruz.
Bu konuda ilgili Devlet kurumlarımızla ve YÖK Başkanlığımızla sıkı bir koordinasyon halinde hareket ediyoruz. Şu an için eğitim-öğretim faaliyetlerinin uzaktan öğretim şeklinde yapılması bir zorunluluktur.
Devletimiz eğitim öğretim faaliyetleri ile ilgili yeni kararlar aldığında (okulların açılması, eğitimin yaz döneminde tamamlanması gibi) bu kararlar tüm Yükseköğretim kurumları tarafından da uygulamaya geçirilecektir.
Bu olağanüstü süreçte Üniversitelerimizin münferit (kendi başına) kararlar alması mümkün değildir ve bu tür kararların #Covid19 salgını ile mücadeleyi sekteye uğratacağı açıktır.
Bu nedenle ara sınav(vize), yarıyıl sonu sınavları (final), stajlar, ders uygulamalar, mezuniyet gibi konularda lütfen endişe etmeyin. Bütün bu konularda mağduriyet yaşamayacağınız kararlar Üniversitemiz yetkili organları tarafından alınmaktadır.
Bunların her biri ile ilgili detaylı bilgilendirmeler sizlere, hocalarınıza ve okuduğunuz bölüm yönetimlerine ayrı ayrı gönderilecektir. Uygulamada karşılaşılan sorunlara bizler ve hocalarınız çeşitli çözümler bulacaktır.
İnşallah bu zorlu süreci hem sizler ve hem de hocalarımızın katkılarıyla aşacağız. Daha sağlıklı günlerde birlikte olmak dileğiyle.
Prof. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı
Rektör
Sevgili Öğrencilerimiz, (24.03.2020)
Küresel ölçekte yaşanmakta olan ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından “Pandemi” olarak ilan edilen olağanüstü durum karşısında, T.C. Cumhurbaşkanlığı Kararları ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının eğitim-öğretim süreçlerinin mümkün olduğunca kesintiye uğramadan yürütülebilmesi amacıyla yayınladığı “Pandemi Dönemi Uzaktan Öğretim Uygulamaları Yol Haritası” kapsamında 2019-2020 BAHAR DÖNEMİNİN KALAN SÜRESİNİN Uzaktan Öğretim Sistemi üzerinden yürütülmesi ile ilgili aşağıdaki usul ve esasların uygulanmasına karar verilmiştir:
- Ön lisans, lisans ve lisansüstü düzeyde derslere, 6 Nisan 2020 tarihinden itibaren mevcut ders programları aynen geçerli olacak şekilde kaldığı yerden uzaktan öğretim ile devam edilecektir.
- Derslerin arasınavlarının ve yarıyılsonu sınavlarının yapılıp yapılmayacağı, yapılacak olursa nasıl ve ne zaman yapılacağı önümüzdeki günlerde açıklanacaktır.
- Dersler, Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) ve Adobe Connect uygulaması üzerinden canlı (senkron) veya daha önce kayıtlanmış (asenkron) olarak yürütülecektir. Ayrıca yardımcı ve destek materyali olarak OBS’ye mevcut ders programlarımıza uygun olarak; ders notu, sunu, okuma metinleri, internet kaynakları, çoklu ortam materyalleri vb. dokümanları yüklenecektir.
- Tüm öğretim seviyelerinde; uygulamalı ders, staj, işbaşı eğitim gibi uygulamaların ne zaman ve ne şekilde yapılacağı daha sonraki günlerde sizlerle paylaşılacaktır.
- Uzaktan Öğretim sürecinin nasıl işleyeceği ve nasıl kullanılacağına dair bilgilendirme e-postaları tarafınıza gönderilecektir. Ayrıca web sayfamızdan ve sosyal medya hesaplarımızdan bilgilendirme yapılacaktır. Bu bilgi notlarının dikkatle okunması ve size verilen talimatları yerine getirmeniz oldukça önemlidir.
- Teknik destek konusunda soru ve sorunlarınızı uzak@sdu.edu.tr e-posta adresine iletebilirsiniz.
Tüm Öğrencilerimizin Dikkatine
COVID-19 (2019-n CoV HASTALIĞI) virüsünün neden olduğu hastalık sebebiyle gerekli koruma ve kontrol önlemlerinin alınması amacıyla aşağıdaki önlemler alınmıştır.
1- Yurt dışında olup yurda dönen öğrencilerimizin yurda giriş tarihinin Başkanlığımıza bildirilmesi ve bu tarihten itibaren (27 Şubat tarihinden itibaren) evinde istirahat etmek üzere 15 gün izinli sayılmaları ve bu süre zarfında ev içi karantina kurallarına uyularak evden çıkılmaması; 15 gün sonunda Üniversitemiz Araştırma ve Uygulama Hastanesinin Enfeksiyon Hastalıkları Polikliniğine başvurulması, başvuru sonrasında yapılan değerlendirme sonucunun Öğrenci İşleri Daire Başkanlığımıza bildirilmesi, bu süre zarfında yapılacak olan sınav vb. uygulamalarla ilgili mazeret hakkı verilmesi,
2- Üniversitemiz öğrencilerinin, bugünden itibaren mücbir sebep olmadıkça tüm yurt dışı görevlendirmelerinin iptal edilmesi, mücbir sebep gösterilmesi halinde yurt dışı çıkışı yapmak isteyen öğrencilerin bu tür izinlerinin mevzuat gereği alınacak izinlerin yanı sıra Rektörlük Makamından da izin alınması,
3- Tüm öğrencilerimizin; ateş, öksürük ve solunum sıkıntısı gibi şikayetler açısından duyarlı olmaları ve bu şikayetlerin görülmesi durumunda en yakın sağlık kuruluşuna müracaat etmeleri gerekmektedir.
SDÜ REKTÖRLÜĞÜ
Uluslararası Öğrencilerin Dikkatine
Mevlana veya Erasmus gibi değişim programı kapsamında yurtdışında olup dönecek olan öğrencilerin intibakları hususunda mağduriyet yaşamamaları için tedbirler üniversitelerin yetkili kurullarınca alınacak ve kişi özelinde değerlendirme yapılacaktır. Ayrıca, yurtdışı yabancı dil eğitimi, Mevlana, proje tabanlı Mevlana programları ile ilgili çıkılan çağrılar iptal edilmiştir.
13.03.2020
Lisansüstü Uzaktan Eğitim Programları Hakkında Bilgilendirme
Üniversitemiz Sosyal Bilimler Enstitüsü bünyesinde uzaktan eğitimle yürütülmekte olan programlar(uygulamalı ve yüz yüze eğitimler hariç), eğitime devam edecektir.
14.03.2020
Öğrenci Faaliyetleri ve İzinleri Hakkında
Öğrencilerin, üniversite faaliyetleriyle ilgili olmak üzere eğitim-öğretim faaliyetleri, akademik değişim programları, sosyal faaliyetler, kültürel geziler, sportif faaliyetleri, müsabaka vb. önceden planlanmış olanlar dâhil tüm üniversitenin bilgisi ve iznine tabi yurt dışı çıkışları ikinci bir duyuruya kadar iptal edilmiştir.
Tıp, Diş Hekimliği ve Eczacılık uzmanlık öğrencileri hariç tüm lisansüstü öğrencilerin, Tıp Fakültesi ve Diş Hekimliği Fakültesi dahil tüm sağlık programları, fen ve mühendislik programları ile ön lisans, lisans düzeyindeki staj, intörnlük ve uygulamalı eğitimlere devam eden öğrenciler, tatil kapsamındadır.
Ancak Tıp Fakültesindeki intörnler, yazılı talepleri halinde gönüllü olarak sağlık hizmeti sunabilecekler.
13.03.2020
Üniversitemiz, uzaktan öğretim sürecine 06 Nisan 2020 tarihinde başlanmıştır.
SENKRON VE ASENKRON UYGULAMALAR
- Üniversitemiz 06 Nisan 2020 tarihinden itibaren asenkron ve senkron olarak eğitime başlamış olup, bunun öncesinde Öğretim Elemanları için oluşturulan bir yönerge ile her bir ders için ders izlence formlarının ve ders dokümanlarının 30.03.2020 tarihine kadar Öğrenci Bilgi Sistemine yüklenmesi sağlanmıştır.
- 06 Nisan 2020 tarihi itibariyle Adobe Connect uygulaması ile Öğrenci Bilgi sisteminin entegre edildiği “Uzaktan Öğretim Yönetim Sistemi” aracılığıyla, eğitimler mevcut ders programları çerçevesinde senkron olarak yapılmaya başlanmıştır.
- Önlisans, Lisans ve Lisansüstü programlarında bulunan tüm dersler senkron uygulamaya dahil edilmiş olup, Normal Öğretim ve İkinci Öğretim dersleri ayrı ayrı örgün öğretimde belirlenen ders saatlerinde yapılmaktadır.
- (OBS sayfamızda vermiş olduğumuz: Sadece uygulaması olup ileri tarihte yapılacak dersler ile teorisi uzaktan eğitimle, uygulaması ileri tarihte yapılacak ders sayılarını da verelim.)
SENKRON VE ASENKRON DERS UYGULAMALARINA İLİŞKİN İSTATİSTİKLER
SENKRON UYGULAMA OLARAK KULLANILAN ADOBE CONNECT SANAL SINIF
Adobe connect çevrimiçi eğitim için sanal sınıf ortamlarını oluşturmamızı sağlayan yazılımdır. Ders işlemek için zengin özelliklere sahiptir ve kullanıcı dostu arayüzü bulunmaktadır. Tüm kullanıcılar için aynı deneyimi sağlar. Hem web seminerleri hem de eğitim alanında Dünya çapında oldukça fazla kullanılan bir yazılımdır.
Öğrencilerin Adobe Connect üzerinden çevrimiçi derslerine erişmesi oldukça kolaydır. Sadece ihtiyacı olan bir web tarayıcısıdır, farklı bir uygulama gerektirmez. Öğretim elemanları için yoklama ve raporlama imkânı da sunmaktadır. Çevrimiçi paylaşım ve öğrenme görevlerinde rahatlıkla kullanılabilmektedir. Tüm toplantılar için kullanıcı girişi zorunlu tutulmaz, toplantı sahipleri izin verdiği sürece derslerine misafirleri alabilir. Toplantı adresine sahip olan kişiler istediklerinde toplantılara katılabilirler.
Çok sayıda katılımcı olduğunda ve kitle etkileşimi bir öncelik olmadığında, Adobe Connect bu dersler ve web seminerleri için iyi çalışır. İlk olarak, Adobe Connect sunum yapan kişilerin PowerPoint sunumlarını paylaşmasına izin verir. Etkinlik sahipleri bunları önceden yükleyebilir ve Adobe Connect bunları kendi biçimine dönüştürür.
Adobe Connect mobil uygulaması öğrencilere Android, IOS cihazlarından toplantılara katılmalarını sağlamaktadır. Böylelikle bir öğrenci bilgisayara da ihtiyaç duymadan zaman ve mekândan bağımsız olarak dersini takip etme şansını bulur. Bir katılımcı olarak slaytları görebilir, ses duyabilir ve sohbete katılabilirler.
İşbirlikçi Öğrenme ile öğrenim faaliyetlerimizin devamına katkıda bulunmaktadır. Katılımcılar slayt gösterilerine, resimlere ve hatta video akışına açıklama eklemek için işaretleme araçlarını kullanabilir. Katılımları ile dersin işlenişini zenginleştirebilmekteler. Bunların yanında katılımcılara sunucu yetkisi verilip derse katkısı sağlanabilmektedir. Böylelikle sınıf içindeki etkileşim sanal ortama başarılı bir şekilde aktarılabilmektedir.
Adobe Connect’in masaüstü paylaşımı, bu odalardaki diğer kişilerle bilgi paylaşmak için kullanılabilir. Bu kullanım sayesinde öğretim elemanının ders sırasında farklı etkileşimler oluşturması kolaylaşmaktadır. Gezindiği web sitelerini gösterebilir, masaüstünde çalıştığı programların görüntülerini kullanıcılara yansıtabilir. Simülasyon vb. programlarla işlenen dersler için etkileşimli bir ortam sunmaktadır.
İşlenen derslerin tamamı kayıt altına alınarak bulut ortamında uzun yıllar boyunca kaybolmadan saklanabilmektedir. Öğretim elemanı dersinin kayıtlarını daha sonraları da kullanabilmek için ekstra bir yazılım ya da donanıma ihtiyaç duymadan erişebilmektedir. Öğrenciler derslerine çevrimiçi katılamadıklarında istedikleri zaman, istedikleri yerden kayıtlarına ulaşarak derslerini tekrar izleyebilmektedirler. Böylelikle daha etkin bir öğrenme sağlanmaktadır. Sadece kayıtlı derslere değil ders için paylaşılmış ders materyallerine, sunumlara, belgelere ve web bağlantılarına kadar erişebiliyor.
Ders kayıtlarını indirmek isteyen öğretim elemanları istedikleri zaman bilgisayarlarına kayıtları indirebilmektedir. Farklı kullanıcılarla paylaşmak için ayrıca ders kayıtlarının erişim ayarlarını değiştirerek bağlantıya sahip her kişiye kolaylıkla açabilmektedir.
SINAV UYGULAMALARI
- 02 Nisan 2020 tarihinde üniversitemiz senatosu tarafından alınan sınav uygulamalarına ilişkin kararla önlisans-lisans sınav ve değerlendirme esasları belirlenmiştir. Bu kararla sınav uygulamaları aşağıda belirtildiği şekilde uygulanmaktadır.
- 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılı Bahar yarıyılı ders değerlendirmeleri de uzaktan yapılacaktır. Bu değerlendirmelerin öğretim elemanları tarafından yapılabilmesi için Öğrenci Bilgi Sistemine “Uzaktan Öğretim Sınav Takip Modulü” eklenmiş olup öğretim elemanlarımız 15.04.2020 / 17.04.2020 tarihleri arasında sınav tanımlamalarını yapmışlardır.
2019/2020 yılı bahar yarıyılına yeni tip koronavirüs (COVID-19) pandemisi sebebi ile 06.04.2020 tarihi itibariyle kaldığı yerden (7. haftadan itibaren) uzaktan eğitim ile devam edilmektedir. Önümüzdeki günlerin belirsizliği sebebiyle bu dönemde öğrencilerimizin ders değerlendirmelerinin uzaktan yapılması yönünde karar alınmıştır. Bu doğrultuda alınan görüşler ve yapılan çalışmalar neticesinde OBS içerisinde bir değerlendirme sistemi oluşturulmuştur. 2019/2020 yılı bahar yarıyılında kullanılacak olan değerlendirme sistemi Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) üzerinden 13/04/2020 tarihinde öğretim elemanlarımızın erişimine açılmıştır. Değerlendirme metodu dört ana değerlendirme ögesi üzerine oturtulmuştur. Bunlar aşağıdaki gibi tanımlanmıştır:
1- Ödev: Öğrencilerinizin öğretim hedefleriniz ile uyumlu araştırma, planlama, yorumlama, raporlama gibi görevlerle değerlendirilmesidir. Öğrencileriniz görevlerine yönelik oluşturacakları dokümanı belirleyeceğiniz zaman aralığı içerisinde OBS’ye (obs.sdu.edu.tr) yükleyeceklerdir.
2- Çevrimdışı klasik sınav: Öğrencilerinizin OBS (obs.sdu.edu.tr) üzerinden paylaşacağınız açık uçlu soru setini içeren doküman aracılığı ile değerlendirilmesidir. Öğrencileriniz cevaplarını içeren dokümanı belirleyeceğiniz zaman aralığı içerisinde OBS’ye (obs.sdu.edu.tr) yükleyeceklerdir.
3- Çevrimdışı test sınavı: Öğrencilerinizin OBS (obs.sdu.edu.tr) üzerinden paylaşacağınız çoktan seçmeli soru setini içeren doküman aracılığı ile değerlendirilmesidir. Öğrencileriniz cevaplarını içeren dokümanı belirleyeceğiniz zaman aralığı içerisinde OBS’ye yükleyeceklerdir.
4- Çevrimiçi test sınavı: Öğrencilerinizin OBS’de (obs.sdu.edu.tr) oluşturacağınız çoktan seçmeli soru seti aracılığı ile değerlendirilmesidir. Öğrencileriniz soruları sistemin izin verdiği zaman dilimi içerisinde çevrimiçi olarak cevaplayacaklardır. 2 Sistemde vize/final-bütünleme sınavları için ayrı ayrı değerlendirme metotları oluşturulması mümkündür. Diğer bir ifade ile yukarıdaki değerlendirme ögeleri tek başına veya birleşik kullanılabilir. Böylelikle vize/final-bütünleme sınavları değerlendirme metotları için tek bir değerlendirme ögesi kullanılabileceği gibi (Örn-1: Ödev: %100); çeşitlendirilmeye gidilmesi de mümkün olacaktır. (Örn-2: Ödev: %30, çevrimdışı klasik sınav: %30, çevrimdışı test sınavı: %25, çevrimiçi test sınav: %15 gibi). Final sınavının değerlendirme metodu bütünleme için aynen geçerli olacak ve bütünleme sınavı için yeni bir değerlendirme metodu istenmeyecektir. Değerlendirme metoduna ilişkin temel detaylar aşağıda verilmiştir: Vize/final-bütünleme sınavları değerlendirme metotlarının ağırlık toplamlarının mutlaka %100 olması gerekmektedir. Vize/final-bütünleme sınavları için ödev olarak sınav yapılması söz konusu ise verilecek ödevlerin neler olduğu belirlenmeli, belirlenen konuların ise OBS ye son giriş tarihi 17/04/2020’dir. Ödevler akademik takvimde öngörülmüş olan son tarih ya da önceki bir tarihte teslim alınabilir. Çevrimdışı klasik sınav, çevrimdışı test sınavları için sunulan süre 12 saat (min) ile 48 saat (maks) arasında olmalıdır. Çevrimiçi test sınavı 25 soru olmalı ve bunun için sisteme en az 75 soru yüklenmelidir. Öğrencilerin cevaplayacağı çevrimiçi test soruları ve seçenek sıraları her denemede değişecek şekilde rasgele bir algoritma ile görünecektir. Sınav esnasında bir sorun çıkması halinde (internet kesilmesi vb) öğrencilere yeni bir soru setinden sınav gelecektir. Öğrenciler bu durumda ilk deneme dahil olmak üzere maksimum üç deneme hakkına sahip olacaktır. Siz değerli öğretim elemanlarımızın 17/04/2020 tarihine kadar üzerinize atanmış derslerin sınav değerlendirme metotlarını Öğrenci Bilgi Sistemine (obs.sdu.edu.tr) girmenizi önemle rica ederiz. Öğrenci Bilgi sistemine giriş yapıldıktan sonra “Uzaktan Eğitim Sınav Takip Modülü” bağlantısı ile 2019/2020 yılı bahar yarıyılında kullanılacak olan değerlendirme sisteminizi tanımlayabilirsiniz.
SINAV UYGULAMALARI İSTATİSTİKLERİ
SINAV | SINAV YAPMA ŞEKLİ | SAYI | ORAN % |
VİZE | ÖDEV | 3498 | 65,71 |
VİZE | ÇEVRİMDIŞI KLASİK | 1239 | 23,27 |
VİZE | ÇEVRİMDIŞI TEST | 362 | 6,80 |
VİZE | ÇEVRİMİÇİ TEST | 224 | 4,20 |
TOPLAM | 5323 | ||
FİNAL | ÖDEV | 2835 | 60,38 |
FİNAL | ÇEVRİMDIŞI KLASİK | 1263 | 26,90 |
FİNAL | ÇEVRİMDIŞI TEST | 319 | 6,79 |
FİNAL | ÇEVRİMİÇİ TEST | 278 | 5,92 |
TOPLAM | 4695 | ||
BÜTÜNLEME | ÖDEV | 2586 | 59,12 |
BÜTÜNLEME | ÇEVRİMDIŞI KLASİK | 1269 | 29,01 |
BÜTÜNLEME | ÇEVRİMDIŞI TEST | 274 | 6,26 |
BÜTÜNLEME | ÇEVRİMİÇİ TEST | 245 | 5,60 |
TOPLAM | 4374 |
ÖĞRETİM ELEMANLARINA VERİLEN ONLİNE EĞİTİMLER
- 26 Mart 2020 tarihinde Öğretim elemanlarına asenkron olarak ders izlence hazırlama şablonu oluşturulmuş ve bu şablon tüm öğretim elemanlarımız ile paylaşılmıştır.
- Öğretim elemanlarının ders notlarını öğrenciler ile paylaşım yapabileceği Öğrenci Bilgi Sistemi Doküman Paylaşım Modülü ile ilgili yardım sunusu hazırlanmış ve bu doküman öğretim elemanlarına Üniversite Web Sayfası ve Öğrenci Bilgi Sistemi aracılığı ile duyurulmuştur. (Kaynak: Öğretim Elemanları Doküman Paylaşım Sunusu)
(Kaynak: Haftalık Ders İzlencesi Hazırlama Şablonu)
- 26 Mart 2020 tarihinde Yök Dersleri Açık Erişim Platformu duyurusu https://yokdersleri.yok.gov.tr/ bağlantısı paylaşılarak duyurulmuştur.
- 01 Nisan 2020 tarihinde Öğretim elemanlarının senkron ders sistemini kullanabilecekleri Adobe Connect Uygulaması yardım sunusu ve videosu Üniversite Web Sayfası, Öğrenci Bilgi Sistemi ve üniversite sosyal medya hesaplarından duyurulmuştur. (Kaynak: Adobe Connect Sanal Ders Kullanım Sunusu) ( Adobe Connect Sanal Ders Kullanım Videosu )
- 6 Nisan 2020 tarihinde öğretim elemanlarından ve öğrencilerden gelen yönelik Uzaktan Eğitim Sistemindeki Bağlantı Yavaşlıkları ve Çözüm Önerileri hazırlanmış olup Üniversite Web Sayfası, Öğrenci Bilgi Sistemi ve üniversite sosyal medya hesaplarından duyurulmuştur. (Kaynak: Uzaktan Eğitim Sistemindeki Bağlantı Yavaşlıkları ve Çözüm Önerileri )
- 18 Nisan 2020 tarihinde Öğrenci Bilgi Sistemine “Uzaktan Öğretim Sınav Takip Modülü” eklenerek öğretim elemanlarına 4 farklı sınav sistemi uygulaması yapabilmeleri için bilgilendirme sunumu Üniversite Web Sayfası, Öğrenci Bilgi Sistemi ve üniversite sosyal medya hesaplarından paylaşılmıştır. (Kaynak: Uzaktan Öğretim Sınav Takip Modülü Öğretim Elemanı Bilgilendirme Sunumu)
- 15 Nisan 2020 tarihinde üniversitemiz senatosu tarafından 13 Nisan 2020 tarihinde alınan kararla Pandemi Dönemi Uzaktan Öğretim Akademik Takvimi yeniden oluşturulmuş olup tüm öğretim elemanlarımıza Üniversite Web Sayfası ve Öğrenci Bilgi Sistemi aracılığı ile duyurulmuştur. (Kaynak: Pandemi Dönemi Akademik Takvim)
ÖĞRENCİLERE YÖNELİK BİLGİLENDİRME VE DESTEK ÇALIŞMALARI
- 23 Mart 2020 tarihinde öğrencilere asenkron olarak ders notlarına nasıl erişeceklerine ilişkin Öğrenci Bilgi Sistemi Doküman Paylaşım Modülü ile ilgili yardım sunusu ve videosu hazırlanmış, bu doküman ve video Üniversite Web Sayfası, Öğrenci Bilgi Sistemi ve üniversite sosyal medya hesaplarından duyurulmuştur. (Kaynak: Öğrenci Ders Notlarına Erişim )
- 26 Mart 2020 tarihinde Yök Dersleri Açık Erişim Platformu duyurusu https://yokdersleri.yok.gov.tr/ bağlantısı paylaşılarak duyurulmuştur.
- 02 Nisan 2020 tarihinde öğrencilerin senkron ders sistemini nasıl kullanacakları ile ilgili Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden giriş yapılarak erişilen Adobe Connect Uygulaması yardım sunusu ve videosu Üniversite Web Sayfası, Öğrenci Bilgi Sistemi ve üniversite sosyal medya hesaplarından duyurulmuştur. (Kaynak: Adobe Connect Uygulaması Hakkında Video).
- 04 Nisan 2020 tarihinde COVID-19 küresel salgınının bahar dönemi eğitimi başladıktan sonra ortaya çıkması yükseköğretim kurumlarındaki ders ekle-sil işlemlerinin sona ermesi, dönem sırasında bazı öğrencilerin uzaktan öğretime devam etme imkânlarının olmadığı da göz önünde bulundurularak, 31.03.2020 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında Yükseköğretim kurumlarında önlisans, lisans ve lisansüstü düzeyde kayıtlı olup öğrenim gören öğrencilerin, kayıtlı oldukları yükseköğretim kurumlarından talep etmeleri halinde 2019-2020 eğitim öğretim yılı bahar döneminde kayıtlarının dondurulmasına ve kayıt dondurulan sürenin azami süreden sayılmamasına karar verilmiştir.
ÖNLİSANS VE LİSANS ÖĞRENCİLERİMİZDEN kayıt dondurmak isteyenlerin; 30 Nisan 2020 tarihine kadar Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden “Dilekçe Formu” bağlantısından Kayıt Dondurma seçerek formu doldurmaları, formun çıktısını Rapor Al bağlantısından tıklayarak almaları, imzalayarak taramaları veya ekran görüntüsünü alıp oidb@sdu.edu.tr adresine Güncel İletişim Numarası, Adres ve Konu kısmına Kayıt Dondurma yazarak göndermeleri gerekmektedir.
LİSANSÜSTÜ öğrenim gören öğrencilerimizin konu ile ilgili kayıtlı olduğu enstitünün duyurularını incelemelerine ilişkin duyuru paylaşılmıştır. ( Kaynak: Yeni Koronavirüs Sebebiyle Kayıt Dondurma Duyurusu )
- Öğrenciler için Whatsapp Yardım Hattı oluşturulmuş ve öğrenciler ile bu numaralar paylaşılmıştır. 0 552 905 1800
- 10 Nisan 2020 tarihinde öğretim elemanlarından ve öğrencilerden gelen sorularla oluşturulan Uzaktan Öğretim Sürecinde Yaşanan Bağlantı Yavaşlıkları Hakkında bilgilendirme metni hazırlanmış olup Üniversite Web Sayfası, Öğrenci Bilgi Sistemi ve üniversite sosyal medya hesaplarından duyurulmuştur. (Kaynak: Öğretim Sürecinde Yaşanan Bağlantı Yavaşlıkları Hakkında )
- 20 Nisan 2020 tarihinde sınav uygulamalarına ilişkin duyuru paylaşılmıştır. Öğrenci Bilgi Sistemine “Uzaktan Öğretim Sınav Takip Modülü” eklenerek öğrencilerin öğretim elemanları tarafından belirledikleri sınav tarihleri ve sınav yapma şeklini anlatan bilgilendirme sunumu Üniversite Web Sayfası, Öğrenci Bilgi Sistemi ve üniversite sosyal medya hesaplarından paylaşılmıştır. (Kaynak: Uzaktan Öğretim Sınav Takip Modülü Öğrenci Bilgilendirme Sunumu)
- 15 Nisan 2020 tarihinde üniversitemiz senatosu tarafından 13 Nisan 2020 tarihinde alınan kararla Pandemi Dönemi Uzaktan Öğretim Akademik Takvimi yeniden oluşturulmuş olup tüm öğrencilerimize Üniversite Web Sayfası ve Öğrenci Bilgi Sistemi aracılığı ile duyurulmuştur. (Kaynak: Pandemi Dönemi Akademik Takvim)
- 04.2020 tarihinde üniversitemiz senatosu tarafından 22.04.2020 tarihinde alınan kararla Ön Lisans ve Lisans Yönetmeliğine göre genel not ortalaması 1,80’in altında olan öğrencilerin ders yükleri bilindiği üzere 30 AKTS dir. Ancak Covid-2019 küresel salgınının 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı eğitimi başladıktan sonra ortaya çıkması, Üniversitemizde ders ekle-sil işlemlerinin sona ermiş olması sebebiyle öğrencilerimizin mağdur olmamaları adına sadece 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Güz ve Bahar Yarıyıllarına mahsus olmak üzere genel not ortalaması 1,80’in altında olan öğrencilerin ders yüklerinin 50 AKTS’ye yükseltilmesinin uygun görüldüğü tüm öğrencilerimize Üniversite Web Sayfası ve Öğrenci Bilgi Sistemi aracılığı ile duyurulmuştur. (Kaynak: 2020-2021 Güz Ve Bahar Yarıyılı Ön Lisans Ve Lisans Ders Yükleri Hakkında )
- 04.2020 tarihinde üniversitemiz senatosu tarafından 22.04.2020 tarihinde alınan kararla Covid-2019 küresel salgınının 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılı eğitimi başladıktan sonra ortaya çıkması, Üniversitemizde ders ekle-sil işlemlerinin sona ermiş olması sebebiyle öğrencilerimizin mağdur olmamaları adına 2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Güz ve Bahar Yarıyıllarında (sadece belirtilen eğitim-öğretim yılı için) ön koşul uygulanan müfredatlarda, öğrencileri ön koşul şartını sağlayamadıklarından dolayı alamadıkları ön koşullu dersleri alabilmelerinin uygun görüldüğü tüm öğrencilerimize Üniversite Web Sayfası ve Öğrenci Bilgi Sistemi aracılığı ile duyurulmuştur. (Kaynak: Ön Koşullu Dersler Hakkında )